free web stats

Contactlenzen


Bij Eikendal Optiek vindt u een breed assortiment aan contactlenzen van verschillende leveranciers. Het is belangrijk om de juiste lenzen te laten aanpassen bij een specialist. Wij geven persoonlijk advies, we zorgen voor de perfecte aanpassingen en we bieden de best mogelijke begeleiding en nazorg. Uw ogen worden ieder half jaar of ieder jaar op een professionele manier gecontroleerd.Vormstabiele (harde) contactlenzen


Vormstabiele lenzen zijn harde lenzen die hun vorm behouden en zuurstofdoorlatend zijn. Door deze eigenschappen kunt u comfortabel lenzen dragen. De levensduur is circa 2 à 3 jaar. De kans op sterkte toename van de ogen is met vormstabiele lenzen kleiner dan met een bril of zachte contactlenzen. Er zijn veel ontwerpen en materialen in vormstabiele contactlenzen. Elk mens is uniek, net als zijn of haar ogen. Met de corneatopograaf krijgen wij een goed beeld van de cornea, waardoor puur maatwerk geleverd wordt en wat resulteert in optimaal zien en draagcomfort.
Multifocale contactlenzen


Voor contactlensdragers die de 40 jaar gepasseerd zijn, zijn er multifocale contactlenzen. Deze zijn leverbaar in vormstabiele en zachte contactlenzen. Deze lenzen geven een ondersteuning voor het lezen zodat u op de verschillende afstanden scherp kunt zien.Zachte contactlenzen


Zachte contactlenzen hebben de eigenschap dat ze flexibel en dunner zijn dan vormstabiele contactlenzen. Dit zorgt dan ook voor een zeer goed draagcomfort. Ze hebben tevens een hoog vochtopnemend vermogen. Hierdoor hechten vetten en eiwitten zich aan de lens en is het belangrijk dat de lenzen goed gereinigd worden met een kwaliteitsvloeistof. De levensduur van een zachte contactlens varieert van een dag tot een jaar met daartussen het zogenaamde maandsysteem. De Silicone hydrogel lens is het nieuwste materiaal op het gebied van zachte lenzen.

Ze laten 6 maal meer zuurstof door dan normale zachte lenzen. Daglenzen: gewoon elke dag een nieuw paar lenzen. Gemakkelijk in gebruik en het behoeft geen onderhoud. Ook zeer geschikt voor mensen die het dragen van een bril willen afwisselen met contactlenzen. Wel zijn deze lenzen duurder vergeleken met andere soorten lenzen.

Maandlenzen: meest verkochte lens in het zogenaamde halfjaar-systeem. Zeer comfortabel en makkelijk te reinigen.

Ontwerp en realisatie: PROFILOOK