Het belang van Optometrie

Gezondheid en conditie spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Ook wij merken steeds vaker dat mensen heel bewust hun ogen willen laten onderzoeken door onze optometrist. Bij deze hbo-opgeleide oogspecialist kunt u terecht voor een bril of contactlenzen, maar ook zonder verwijzing voor een uitgebreid oogonderzoek. Hierbij worden uw ogen onderzocht op ziektes of afwijkingen. Zeker wanneer u last hebt van branderige, droge of rode ogen, of bijvoorbeeld vlekken of flitsen ziet, is een bezoek aan de optometrist noodzakelijk. Indien nodig wordt u altijd doorverwezen naar een oogarts. Maar ook als u geen klachten hebt, is een preventief optometrisch onderzoek verstandig. Wij controleren dan met specialistische apparatuur onder andere de binnenkant van uw oog, het netvlies, waardoor vroegtijdige netvliesafwijkingen kunnen worden gesignaleerd.

Scroll

Eikendal Optiek Wageningen

Optometriche onderzoeken

NIDEK funduscamera
Eikendal Optiek staat voor uitstekende optometrische oogzorg. Omdat wij onze klanten nog beter van dienst willen zijn en onze oogzorg verder willen uitbreiden, hebben wij sinds maart 2020 een OCT scanner in onze praktijk.
21 PUNTENTEST
Zeker weten hoe het met uw ogen gesteld is. De uitkomsten van deze testen worden samengevat en vergeleken met de leeftijdsnormen.


POLATEST
De Polatest wordt uitgevoerd met meetapparatuur van Carl Zeiss.
Met behulp van gepolariseerde glazen worden uw ogen getest.


NIDEK RETINA SCAN

Doe een

OOGSCAN

Wat is een OCT-scan?

Een OCT-scan heet voluit Optical Coherence Tomography. Het is eigenlijk een echografie, maar dan met licht in plaats van geluidsgolven. Deze scan wordt gebruikt bij het vermoeden van afwijkingen aan het netvlies, de macula, het hoornvlies en de oogzenuw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan glaucoom en maculadegeneratie. Een scheurtje of andere afwijking is ook snel te herkennen. De scan wordt ook ingezet bij diabetische controle. De optometrist beoordeelt de beelden en kan zo vaststellen of er sprake is van oogaandoeningen of andere afwijkingen en zal u dan doorverwijzen naar de oogarts.

21 PUNTEN TEST

TESTEN VAN

21PUNTEN

Tijdens de 21-puntentest worden de overige visuele vaardigheden onderzocht zoals: de samenwerking tussen beide ogen (binoculaire zien), scherpstelling (accommodatie), oogvolgbewegingen, oog-handcoördinatie, visueel ruimtelijk inzicht, perifere waarneming (zijzicht), visuele waarneming en visueel geheugen. De uitkomsten van deze testen worden samengevat en vergeleken met de leeftijdsnormen.

POLA TEST

Doe de

POLATEST

De Polatest wordt uitgevoerd met meetapparatuur van Carl Zeiss. Met behulp van gepolariseerde glazen worden uw ogen getest op het binoculaire en stereoscopisch zien. Hierdoor kan een bril met prismaglazen zo zuiver mogelijk worden vastgesteld. De meetmethode van prof. Haase werkt met een bepaalde volgorde van testen, waarbij elke test een onderdeel vormt van deze methode.

Wanneer wordt een Polatest uitgevoerd?

Bij: hoofdpijn, druk in de oogkas, snelle vermoeidheid bij het nabije zien, problemen bij het snel omschakelen van dichtbij naar veraf en omgekeerd, lichtgevoeligheid, branderige ogen, zand in de ogen en problemen bij het diepte zien. Het doel van deze Polatest is om u weer ontspannen te laten zien en de samenwerking van de beide ogen te verbeteren. Hierdoor zullen uw klachten spoedig verminderen.